A jojobaolaj használata az arcon

A jojoba fa kivonata technikailag egy viasz-észter és nem olaj. Az acne.com szerint a jojobaolaj inkább az emberi bőr által termelt természetes olajokhoz, például a faggyúhoz és más természetes zsírokhoz hasonló. Ezáltal a jojobaolaj különösen hasznos, hogy visszaállítsuk segítségével a szervezet megfelelő faggyútermelését, mivel képes becsapni a bőrt, így visszaszorítani a túlzott faggyú kialakulását. A jojobaolaj sokoldalúsága miatt igen népszerű összetevője a különböző kozmetikai, valamint bőrápoló és hajápolási termékeknek.

jojobaolaj


A jojobaolaj előnyei

A jojobaolaj antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a bakteriális, virális bőrbetegségek gyógyítását, kezelését. Így az arc rendszeresen jojobaolajjal való átkenésével megszüntethetjük az aknét, az ekcémát, a pikkelysömört és az ezek okozta sebeket, bőrpírt és hegeket. Rendszeresen használva a jojobaolaj még a ráncok mélységét is csökkenti, tisztítja az eltömődött pórusokat és visszaállítja a bőr természetes pH egyensúlyát. Hasznos és természetes kenőcse a száraz bőrnek, a jojobaolaj ezenfelül a kisebb vágások, zúzódások és sebek kezelésére is kiválóan alkalmas.
 

Napi hidratáló kezelés

A jojobaolaj kiválóan működik mint egy nem-kémiai hidratáló, ami azt jelenti, hogy nem tömíti el a pórusokat, ami pattanásokat eredményezne. Mint hidratáló a jojobaolajat önmagában is lehet használni, de hozzáadhatjuk egy arckrémhez annak hatékonyságának növelése érdekében. Egy-hat cseppet érdemes hozzáadni a mindennapi bőrápoló termékeinkhet. De ezen túlmenően a jojobaolajat felhasználhatjuk a szemsmink, a pirosító, a rúzs és az alapozó eltávolításához is.
 

A borotválkozás okozta bőrirritáció enyhítésére

A férfiak is kihasználhatják a jojobaolaj hidratáló tulajdonságait, hiszen borotválkozás után az arcot bekenve az puha lesz. A jojobaolaj megakadályozza a borotva okozta sebek kialakulását, ha az olajat a borotvahab helyett használjuk.
 

Rosacea kezelése

A rosacea egy olyan bőrbetegség, ami miatt a bőr fokozott érzékenysége, szárazsága és sebesülésre való fogákonysága lép fel. A jojobaolaj azonban képes visszafordítani az arcon fellépő károkat és helyreállítja a bőr nedvességét. Tegyünk egy csepp jojobaolajat a kezünkbe és jól dörzsöljük át ezzel a megtisztított arcbőrt.
 

Jojobaolaj széles választékban

MediNatural jojoba olaj20 ml

MediNatural jojoba olaj 20 ml

A jojoba olajat rendkívül könnyen befogadja a bőr, mélyen regenerálja, és erősíti annak természetes védőrétegét.

Ár: 1475 Ft
Megnézem

Jojoba olaj 110 ml MM

Jojoba olaj 110 ml MM

Sebek fertőtlenítésére, bőr- és hajápolásra, valamint napfény elleni védelmére.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Vélemények (1)