A jojobaolaj a hajápolásban

A jojobaolaj erősen ajánlott a száraz haj és egyéb haj- és fejbőrproblémák kezelésére. Használjuk rendszeresen, minden hajmosáshoz, hogy a leginkább hatásos lehessen. Úgy is alkalmazhatjuk, hogy a megszokott samponunkhoz vagy balzsamunkhoz hozzákeverjük. Minden hajtípushoz kiváló, de különösen a hosszú és göndör hajtípusnál fejthet ki jótékony hatásokat.

jojobaolaj


Mi is az a jojobaolaj?

A jojobaolaj egy növény vetőmagjából kisajtolt olaj. A jojoba fa maga az Egyesült Államok délnyugati részén és Mexikóban őshonos. Latin neve: Simmondsia Chiensis. Az olaj különösen hasznos a haj és a fejbőr kezelésére, hiszen nagyon hasonlít az emberi faggyúra, ami egyébként természetes módon védi a hajat és a bőrt a túlzott kiszáradástól.

A jojobaolaj és a száraz haj

Sok hajápolási termék kiszárítja a hajat, ami így törékennyé és sérültté válik. Több kutatás igazolta, hogy a hajszárítás és a környezeti hatások roncsolják a hajat, kiszárítják azt és még töredezetté is teszik. A jojobaolaj azonban képes arra, hogy a szennyeződéseket, a baktériumokat és egyéb káros anyagokat eltávolítson a fejbőrről és a hajszálakról, anélkül, hogy azt kiszárítani vagy roncsolná szerkezetét. A jojobaolaj képes belülről hidratálni a hajat, így fényessé és puhává varázsolja azt. Behatol a haj szerkezetébe, így segít a töredezettségeket is helyreállítani. A jojobaolaj bőrpuhító és hidratáló anyag, ami nagyban hozzájárul az egészsges fejbőrhöz és a hidratált hajkoronához.

A jojobaolaj további előnyei

A World of Hair szerint a jojobaolaj ugyanúgy hidratálja a test többi bőrfelületét, mint ahogyan a hajat és a fejbőrt. A jojobaolaj nem irritálja a száraz, viszkető és vörös fejbőrt és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően elősegíti a mihamarabbi gyógyulást. Ezen túlmenően a jojobaolaj nem zsírosít, csak segít a haj fényének és csillogásának helyreállításában.

Hogyan használjuk a jojobaolajat?

Az olajnak számtalan felhasználási módja létezik. Például néhány cseppet belekeverhetünk a samponunkba, de használhatjuk olajos pakolásként is.

Jojobaolaj széles választékban

MediNatural jojoba olaj20 ml

MediNatural jojoba olaj 20 ml

A jojoba olajat rendkívül könnyen befogadja a bőr, mélyen regenerálja, és erősíti annak természetes védőrétegét.

Ár: 1475 Ft
Megnézem

Jojoba olaj 110 ml MM

Jojoba olaj 110 ml MM

Sebek fertőtlenítésére, bőr- és hajápolásra, valamint napfény elleni védelmére.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Vélemények (1)