A jojobaolaj felhasználási módjai

A jojoba olaj egy olyan folyadék, amit a jojoba növényből, a Simmondsia chiensisből vonnak ki. A jojobaolaj igazán egyedülálló abban, hogy valójában nem egy olajról, hanem inkább egy folyékony viaszról van szó. Éppen ezért egy igen sokoldalú termékről van szó, amit számos területen, például a bőrápolásban is, fel lehet használni.

Bőr- és hajápolás

A jojobaolaj nagyon hasonlít a természetes faggyúra, az emberi szervezet által termelt olajra, így kiválóan használható hidratálóként, ezért is nem véletlen, hogy számos bőrápolási termék tartalmaz jojobaolajat. A jojobaolaj egyébként kiváló hordozóanyagként is, hiszen könnyen felszívódik a bőrbe. A joobaolajat számos bőrápolási termékben megtaláljuk, így a tusfürdőkben, tonikokban, fényvédőkben, masszázsolajokban, fürdő termékekben, a samponokban és a balzsamokban. Az olajkinyerés melléktermékeként keletkezett zsírtalanított jojoba pedig nagyon hatékony a repedezett felületek kezelésére.

Smink

Ha a jojobaolajat hidrogénezzük, akkor az így előállított viasz magas olvadáspontú lesz. Ezt a tulajdonságát használják ki a különböző szemceruzákban, szempillaspirálokban, ajakbalzsamok esetében, a rúzsoknál és más kozmetikai termékeknél. A jojobaolajat azért teszik bele ezekbe a termékekbe, hogy ellensúlyozzák azok dehidratáló hatásait.

Ipari felhasználásra

A jojobaolaj egy kiváló mechanikai kenőanyag, állítja a Nemzetközi jojoba Export Tanács. A jojobaolajat lágyítószerként, tűzálló anyagként és mosószerként is felhasználják az iparban. A zsírtalanított jojoba képes megállítani a radiátorok és a motorok szivárgását is.

Élelmiszerként

A Purdue Egyetem szerint a jojobaolaj nem képes metabolizálódni a szervezetben, így potencionálisan egy alacsony kalóriatartalmú táplálékforrásról van szó. A jojobaolaj ezenfelül koleszterin- és szénhidrátmentes.

Orvosi felhasználása

A jojobaolajat bizonyos antibiotikumok előállításánál használják, hogy csökkentsék a habzást és az olyan készítményeknél, amelyeknél fontos a gyors felszívódás

Kertészetben

A jojobaolajat felhasználják a növényvédő szerekben a nem toxikus fungicid és a lisztharmat eltüntetésére, megelőzésére.

MediNatural jojoba olaj20 ml

-22% MediNatural jojoba olaj 20 ml

A jojoba olajat rendkívül könnyen befogadja a bőr, mélyen regenerálja, és erősíti annak természetes védőrétegét.

Ár: 1095 Ft
1395 Ft
Megnézem

Jojoba olaj 110 ml MM

-10% Jojoba olaj 110 ml MM

A jojobaolajat a jojobacserje diószerű terméséből nyerik ki. Az 1-2 méter magas örökzöld cserje a kaliforniai, arizónai és mexikói sivatagban honos. A jojobaolaj iránti kereslet növekedése miatt már Argentínában, Ausztráliában, Izraelben és Peruban is joj

Ár: 2150 Ft
2390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!