A jojobaolaj és az acne

A jojobaolaj a jojoba növény kivonata, amit már az őslakos indiánok is számos gyógyászati célra alkalmaztak. A jojobaolajnak számos olyan tulajdonsága ismert, ami bizonyítja az anyag hatékonyságát. Képes kezelni az olyan komolyabb bőrbetegségeket is, mint az acne okozta hegesedések vagy a terhességi csíkok eltüntetésében is kiválóan működik. Az olaj könnyű, nem hagy maga után zsíros érzést, egyszerűen kezelhető, így érdemes kipróbálni.
 

jojobaolaj

Tulajdonságai

A jojobaolaj neve egy kissé megtévesztő lehet, ugyanis ahogyan Len Ar könyvében kifejti, ne,m egy konkrét olajról van szó, hiszen a jojoba egy aranyló, folyékony viasz, mert a terméket túlnyomórészt extrahált zsírsavak és zsíralkoholok alkotják. A jojobaolajat fel lehet használni külsőleg a pikkelysömör, az ekcéma, a leégés, a ráncok, az ízületi gyulladások, az acne, az acne okozta hegek és a stírák kezelésére. Jó hír: minden bőrtípusra alkalmazható.
 

A hegek kezelése a jojobaolajjal

A jojobaolaj kiváló bőrgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, állítja az Akne A-tól Z-ig honlapja. A jojobaolaj többek között természetes módon képes az akne okozta hegek elmulasztásában, mivel megnyugtatja, hidratálja, védi a bőrt, valamint helyreállítja annak természetes pH-ját. A jojobaolaj hatékonyan képes eltüntetni az akne okozta hegeket is, mert ez a könnyű olaj igazi bőrgyógyítóként működik.
 

A terhességi csíkok kezelése jojobaolajjal

A jojobaolaj nagyon ajánlott a terhességi csíkok eltüntetésére is. A stírák általában a nőknél jelentkeznek és főleg terhesség után, de igen gyakori azoknál a nőknél és férfiaknál egyaránt, akik hirtelen súlygyarapodással küzdenek. A jojobaolaj ajánlott a csíkok kezelésére, hiszen képes megnyugtatni, hidratálni és helyreállítani a hibás bőrfelületet.
 

Hogyan használjuk

Használjuk a jojobaolajat önmagában vagy adjuk hozzá krémeinkhez, testápolónkhoz. A legjobb, ha a jojobaolajat olyan illóolajjal összekeverve dörzsöljük a bőrbe, ami szintén a hegek és stírák gyógyulását segítik elő. Ilyenek például a rózsa, a teafa, a levendula és a geránium olajok.
 

Figyelmeztetések

A jojobaolaj egy világos olaj, amely könnyebben felszívódik a bőrön, mint a nehéz vagy zsíros olajok. De ennek ellenére az érzékenybőrűek csak óvatosan használják, mivel náluk allergiás reakciókat válthat ki.

Jojobaolaj széles választékban

MediNatural jojoba olaj20 ml

MediNatural jojoba olaj 20 ml

A jojoba olajat rendkívül könnyen befogadja a bőr, mélyen regenerálja, és erősíti annak természetes védőrétegét.

Ár: 1475 Ft
Megnézem

Jojoba olaj 110 ml MM

Jojoba olaj 110 ml MM

Sebek fertőtlenítésére, bőr- és hajápolásra, valamint napfény elleni védelmére.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!