Jojobaolaj vásárlásaJojobaolaj

A jojobaolaj és a terhesség

(0/0)

Sok terhes nő használ hidratálókat és masszázsolajokat a terhesség alatt, hogy megnyugtassa az irritált vagy feszült bőrt. Ezek az olajok általában biztonságosnak tekinthetőek a terhesség alatt, így a jojobaolaj is, ami hatékony helyi kenőcsként funkcionál a különböző bőrproblémák és terhességi betegségek kezelésében. A jojobaolajat egy örökzöld cserje magjaiból vonjék ki, ami Amerikában, de főként Mexikóban őshonos. Az indián törzsek évszázadok óta alkalmazzák ezt a nagyszerű készítményt, ami viasz-észtereket tartalmaz. Nem szükséges tartósítani, hiszen nem avasodik meg, mint a legtöbb olaj, így a bőrre és a hajra is kiváló.

jojobaolaj

Előnyei

A gyakran használt masszázsolajak és kenőcsök mellett a jojobaolaj számos további előnyt jelent a terhesség idején a nők számára, többek között segít megőrizni a bőr tónusát és rugalmasságát. Anstice Carroll szerint a jojobaolaj minimalizálja a stírák kialakulását és ezt az anyagot a fejbőrön, az arcon, a test egész felületén és a hajon is fel lehet használni, megszüntetve azok szárazságát és elősegítve gyógyulásukat. A jojobaolaj természetes bőrpuhító, kémiai összetétele miatt pedig kiválóan alkalmas, hogy a terhesség alatt fellépő hormonváltozásból fakadó problémákat enyhítse. Jól kezeli a pattanűsokat, megakadályozza a stírák kialakulását.

Felhasználása

A jojobaolajat érdemes különféle illóolajokkal keverve használni és az egész testet rendszeresen átkenni vele a terhesség alatt. Persze fontos, hogy olyan illóolajat válasszunk, ami nem tereli rossz irányba a jojobaolaj jótékony hatásait. A terhesség alatt csak olyan enyhe illóolajokat használjunk, mint a levendula és a kamilla, mert ezek a legbiztonságosabbak. A túl erős illóolajok növelhetik a terhesség kockázatát és súlyos esetben vetéléshez is vezethetnek.

Időtartam

A jojobaolaj használatát fogjuk vissza a terhesség utolsó nyolc hetében. Ilyenkor már csak kisebb mennyiséget dörzsöljünk a bőrbe és csak naponta egyszer. Érdemes a méhszájat is vékonyan bekenegetni, mert ez majd szüléskor megkönnyíti a tágulást. Ehhez azonban már csak tisztítatlanul, illóolajoktól mentesen használjuk.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).